5 Tips om minder te verbruiken met de wagen

Ecologisch rijden. Iedereen heeft het wel al eens gehoord, maar hoe kan je het zelf toepassen? We geven u 5 tips om uw ecologisch rijgedrag te bevorderen en dus ook uw verbruik lager te krijgen!

 
Geplaatst op 02 maart 2016

1. Schakel snel op

Als de motor minder toeren moet draaien, verbruikt hij ook minder. Daarom is het beter om in een zo hoog mogelijke versnelling en met een lager toerental te rijden.

2. Vermijd remmen en optrekken

Hoe minder de motor zich moet inspannen hoe beter. Rijden aan een constante snelheid waardoor je niet moet remmen en optrekken helpt hier dus zeker en vast bij.

3. Zet energieverbruikers uit

Zaken zoals airconditioning, stoel-, stuurwiel-, of achterruitverwarming verbruiken erg veel en hoeven ook niet zo heel erg lang aan te liggen. Als je deze niet meer nodig hebt, schakel je ze best uit.

4. Laat de motor niet onnodig draaien

Moderne auto's beschikken over een START-STOP functie waardoor de motor automatisch uitvalt wanneer je bijvoorbeeld stil staat voor de lichten. Indien je niet over deze functie beschikt kan het helpen om de motor uit te leggen wanneer je even moet wachten.

5. Controleer de bandendruk

Een auto in goede staat verbruikt minder brandstof, simpel. Ga daarom zeker 1x per jaar op onderhoud om de auto goed te onderhouden. Bovendien kan je de bandenspanning controleren van de wagen. Banden met een te lage spanning hebben een hogere rolweerstand en verhogen het verbruik.

 


Vorig bericht